Even weer terug naar school

Even weer terug naar school

Door Duco Hoogland op 6 februari 2013 Delen  

Inés zit in groep acht op de Mariaschool in Den Hoorn. Ze stuurde mij een mailtje met de vraag of ik eens langs wilde komen op haar school. Ze schreef daarbij dat ze eigenlijk een ‘beroemd’ Kamerlid op bezoek zou willen hebben…

De school is uit haar jasje gegroeid: er zijn maar liefst vier groepen acht. De klassen van juf Saskia en meester Chris hadden voor mijn bezoek goede vragen voorbereid. Die liepen uiteen van hoe het is om in de Tweede Kamer te zitten tot de vraag waarom Jan-Kees de Jager geen minister meer is.

Alle kinderen waren erg enthousiast en ik vond het fascinerend om met hun leefwereld kennis te mogen maken.

Een dag later bezocht ik mijn oude middelbare school. Ik vertelde de vwo4-leerlingen over mijn studie politicologie. Veel van de jongeren weten nog niet wat ze hierna willen gaan doen, maar met een zogenoemde studiepraatjesavond krijgen ze de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende studies. En ondanks dat alle schoollokalen zijn gemoderniseerd, kwamen de goede herinneringen aan de school snel bij mij naar boven.

Ik vind het ontzettend leuk dat ik veel energie voel bij de kinderen en jongeren. Energie van jonge mensen die leren, vallen en opstaan, en bezig zijn te werken aan hun toekomst.

Delen: