EU arbeidsmigratietop

EU arbeidsmigratietop

Door Lodewijk Asscher op 9 september 2013 Delen  

Juist om draagvlak te houden voor Europa is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan de negatieve gevolgen van het vrij verkeer van personen en diensten. Vandaag sprak ik op de EU arbeidsmigratietop daarover met lokale bestuurders en de ministers uit Bulgarije en Roemenië, met werkgevers- en werknemersorganisaties. Met woningcorporaties en migrantenorganisaties. Uitbuiting, oneerlijke concurrentie door gebruik van schijnconstructies, overlast en oneigenlijk gebruik van sociale voorzieningen moeten we gezamenlijk tegengaan. Nationaal zijn kabinet en gemeenten al volop bezig. Het is belangrijk dat het nu ook internationaal hoog op de agenda komt.

Na de top maakte ik bekend dat er een onderzoek komt naar verdringing op de Nederlandse arbeidsmarkt door de toestroom van arbeidsmigranten uit EU-landen.

Delen:

Een verbonden samenleving

Eerlijke spelregels zijn nodig. Zodat grote bedrijven netjes belasting betalen, net als de bakker op de hoek. Zodat we uitbuiting van werknemers aanpakken. En zodat we minder schreeuwen en beter naar elkaar luisteren.

Lees ons verkiezingsprogramma