Esther-Mirjam Sent feliciteert nieuwe fractievoorzitter

Esther-Mirjam Sent feliciteert nieuwe fractievoorzitter

Door Esther-Mirjam Sent op 22 april 2022 Delen  

Als partijvoorzitter ben ik ongelofelijk trots dat de Tweede Kamerfractie vandaag uit twee geweldige kandidaten een nieuwe fractievoorzitter mocht kiezen. Met veel vreugde feliciteer ik Attje Kuiken met haar verkiezing. Ik heb de rotsvaste overtuiging dat zij met haar kennis en ervaring kan laten zien dat een eerlijker en socialer beleid in Nederland mogelijk is.

Deze tijd van politieke verdeeldheid vraagt om een fractievoorzitter als Attje. Een politicus die het verschil voor gewone mensen wil maken. Die zich niet laat afleiden door beeldvorming of de schreeuw om aandacht waar het veel politieke partijen in de Tweede Kamer om te doen lijkt.

Ook ben ik Henk Nijboer dankbaar dat hij zich kandideerde voor het fractievoorzitterschap. Partijgenoten die op dit soort momenten naar voren durven te stappen, brengen onze partij verder. Die verantwoordelijkheid voelt Henk ten diepste en dat maakt hem een buitengewoon Tweede Kamerlid.

Het partijbestuur zal op het congres in juni Attje Kuiken voordragen als fungerend politiek leider. De statuten schrijven voor dat de politiek leider Tweede Kamerlid of bewindspersoon is. Het partijbestuur zal ruim voor de volgende Tweede Kamerverkiezingen een ledenraadpleging uitschrijven voor het lijsttrekkerschap.

 

Met hartelijke groet,
Esther-Mirjam Sent

Delen:

Word lid van onze partij!

Samen maken we
onze idealen waar

Ja, tijd voor actie!