Een vangnet voor iedereen tijdens de coronacrisis

Een vangnet voor iedereen tijdens de coronacrisis

Door Gijs van Dijk op 8 april 2020 Delen  

‘Je hoeft morgen niet te komen. En eigenlijk de hele maand niet meer’.

Duizenden mensen ontvingen dit soort WhatsAppjes afgelopen weken vanuit hun werkgever. Het restaurant, het museum of de bioscoop waar zij werken zijn dicht. Logische en verstandige beslissingen tijdens de coronacrisis om te voorkomen dat we ziek worden, maar dit betekent dat duizenden mensen nu thuis zitten. Zonder werk en zonder inkomen voor het betalen van de boodschappen en de huur. De barman, de verkoper en de rondleider in het museum verdienen ook hulp om de huur te blijven betalen en zij moeten daarom ook toegang krijgen tot dezelfde regeling als zelfstandigen.

We kunnen de mensen getroffen door de coronacrisis niet aan hun lot overlaten.

We kunnen deze mensen niet aan hun lot overlaten. Ondanks de oproep van het kabinet om deze in dienst te houden, is de realiteit dat er nu al duizenden mensen geen werk meer hebben. Zij hadden al weinig baanzekerheid, verdienden relatief het minste en hadden moeite een betaalbaar huis te vinden. Nu zijn ze de eerste zonder werk, en zonder grote spaarpot om het op te vangen.

In deze crisis moeten we naar elkaar omzien en elkaar steunen.

In deze crisis moeten we naar elkaar omzien en elkaar steunen. Dus als je nu je baan bent kwijtgeraakt, wil je zeker zijn van ondersteuning. Daarom stellen wij een vangnet voor alle werknemers die nu, vanwege de coronacrisis, hun baan zijn kwijtgeraakt. Een uitkering voor drie maanden waarbij snelheid van belang is en er dus niet wordt gekeken naar het inkomen van je partner of waarbij je eerst je auto of de sieraden van je oma moet verkopen.

Ik wil een vangnet voor iedereen die het werk verliest tijdens deze crisis.

Net als zelfstandigen moeten ook werknemers die nu geen werk meer hebben geholpen worden tijdens de crisis. Daarom wil ik een vangnet voor iedereen die het werk verliest tijdens deze crisis.

Het is goed om te horen dat we partijen binnen- en buiten de coalitie hebben gewonnen voor dit voorstel.

Het is dan ook goed om te horen dat we partijen binnen en buiten de coalitie hebben gewonnen voor dit voorstel. Daarmee wordt een regeling uit de grond gestampt om flexmedewerkers die sinds 1 maart hun baan hebben verloren, te steunen in deze moeilijke tijd. Mensen hebben namelijk nu hulp nodig, en niet straks. In een tijd waarin miljarden worden uitgetrokken om banen en bedrijven te behouden, mogen we deze ‘vergeten groep’ niet over het hoofd zien.

 

Delen:

We kunnen #NietZonderJou

Word actief in ons landelijke bel-team.

Doe mee

Steun onze docenten en blijf op de hoogte

Steun onze strijd en blijf op de hoogte van al onze acties, ideeën en activiteiten omtrent leraren.