Een halve boef is nog steeds een boef

Een halve boef is nog steeds een boef

Door Gijs van Dijk op 8 mei 2018 Delen  

Deliveroo probeert vandaag mooie sier te maken door haar riders, die als schijnzelfstandigen werken, een verzekering bij ongevallen aan te bieden.

Door deze verzekering probeert Deliveroo haar ondubbelzinnige werkgeversrol te verbloemen. De riders zijn nog steeds niet beter af dan dat toen zij in loondienst werkten. De riders willen zeker zijn van een inkomen, vakantiegeld, pensioen of bescherming tegen willekeurig ontslag. Deze verzekering is iets goed proberen te maken wat nog steeds fout is. Een halve boef is nog steeds een boef!

De riders willen zeker zijn van een inkomen, vakantiegeld, pensioen of bescherming tegen willekeurig ontslag.

De riders van Deliveroo kunnen sinds februari niets anders dan als zelfstandigen aan de slag. Dit terwijl alles er op wijst dat Deliveroo gewoon een werkgever is van deze riders. In de Kamer van Koophandel staan nu tientallen zzp’ende fietskoeriers die alleen voor Deliveroo werken. Hoe bedoel je zelfstandig? De enige reden dat Deliveroo al haar riders als zelfstandigen aan het werk zet is om de winst maximaal op te stuwen. Alle risico’s voor de bezorger, alle winst voor Deliveroo.

Deze verzekering is iets goed proberen te maken wat nog steeds fout is.

Om die reden hebben wij door middel van een crowdfunding de rechtszaak van Sytze gesteund. Via deze rechtszaak kan de rechter ook aangeven dat deze constructie niet in de haak is. De zitting zal naar alle waarschijnlijkheid voor de zomer plaatsvinden.

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid