Een betaalbare woning voor iedereen is een grondrecht

Een betaalbare woning voor iedereen is een grondrecht

woning

Er is weer woningnood in Nederland. Steeds meer mensen kunnen geen betaalbare huur- of koopwoning vinden.

We komen inmiddels ruim 300.000 woningen tekort in ons land. Dat is een stad zo groot als Rotterdam. De gevolgen zien we allemaal in onze omgeving.

Mensen staan jarenlang op de wachtlijst voor een sociale huurwoning. Jonge starters kunnen vaak geen betaalbaar koophuis vinden. Gescheiden stellen moeten soms noodgedwongen blijven samenwonen. En het aantal dakloze mensen is verdubbeld.

De huren en huizenprijzen blijven hard stijgen. Huisjesmelkers en beleggers ruiken hun kans.

De huren en huizenprijzen blijven hard stijgen. Huisjesmelkers en beleggers ruiken hun kans.Voor hen is de woningnood een verdienmodel. Beleggers nemen de steden over. Ze bieden meer geld dan starters en vragen vervolgens een torenhoge huur.

Al voor de crisis kon een kwart van de huurders de eindjes niet aan elkaar knopen. Singles en jongeren zijn vaak de helft van wat ze verdienen kwijt aan wonen. Als je salaris al stijgt, mag je het direct afstorten in de zak van de huurbaas. In de vrije sector ben je vogelvrij, en zijn huurverhogingen van 100 Euro eerder regel dan uitzondering.

Huizen zijn om in te wonen. We moeten in actie komen. Teken de petitie!

Maar huizen zijn om in te wonen, niet om te verzamelen. Want iedereen heeft een betaalbare woning nodig, niemand 150 om mee te speculeren. Daarom moeten we in actie komen.

Teken de petitie voor een betaalbare woning voor iedereen.
Dat is ons #PlanvoorNL!

Ons plan voor betaalbaar wonen:

Delen:
woning