Diversiteit binnen de PvdA

Diversiteit binnen de PvdA

Diversiteit binnen de PvdA
Foto Flickr / Lex Draijer

Door Anne de Rooij op 29 februari 2016 Delen  

Als lid van het partijbestuur wil ik zorgen voor meer diversiteit binnen de PvdA. Daarmee bedoel ik meer vrouwen, meer diversiteit in culturele achtergrond en meer LHBT-rolmodellen. Vaak komen we er pas na de sluiting van de kandidaatstellingstermijn achter dat de aanmeldingen geen afspiegeling zijn van de samenleving, en dan ben je te laat. Het argument dat het moeilijk is om diverse kandidaten te vinden gaat echter niet meer op. De kersverse Canadese premier Trudeau had weinig woorden nodig toen hij een zeer divers kabinet presenteerde: ‘Omdat het 2015 is.’

Een emancipatiepartij moet haar idealen niet alleen uitdragen, maar ook vertegenwoordigen. Als partijbestuurslid wil ik mij daarom persoonlijk inspannen voor diversiteit onder kandidaten. De komende jaren ga ik actief op zoek naar diverse talenten en ze motiveren om zich succesvol te kandideren voor vertegenwoordigende functies.

Van Waarde en De Bakens Verzetten zijn voor mij belangrijke uitgangspunten. Als partijbestuurslid wil ik mede zorgen dat deze ideeën uitgevoerd kunnen worden.

Delen: