Zo komt Nederland uit de crisis: Eindhoven

Zo komt Nederland uit de crisis: Eindhoven

Door Diederik Samsom op 13 juni 2012 Delen  

Nederland uit de crisis, zorgen voor groei en banen. Daar gaat het om bij de verkiezingen op 12 september. Groei en banen stonden ook centraal bij mijn bezoek aan het Eindhovense familiebedrijf VDL. Oprichter en eigenaar Wim van der Leegte slaagt erin om in tijden van economische krimp zijn bedrijf te laten groeien en om banen in Nederland te creƫren.

Van lassers en bankwerkers tot ontwerpers en programmeurs. Van der Leegte houdt er een eigen filosofie op na: een intensieve band met zijn 7500 medewerkers, investeren in de doorstroom van personeel en behoud van banen in Nederland.

Bij VDL sprak ik ook met mensen van Stichting Brainport Eindhoven, wethouder Staf Depla en burgemeester Rob van Gijzel van Eindhoven, Philips, de TU Eindhoven en kleine en jonge innovatieve bedrijven. We spraken over de mogelijkheid van bedrijven in en rondom Eindhoven om te groeien.

Twee zaken sprongen eruit: het belang van kredietverstrekking voor bedrijven en de noodzaak van investeringen in technische opleidingen, van universiteit tot (V)MBO. Twee dingen die een prominente plek in ons verkiezingsprogramma hebben.

Nederland kan uit de crisis komen, mits we de juiste keuzes maken. De komende weken reis ik heel Nederland door om andere bedrijven te bezoeken en om ons verhaal voor groei en banen te vertellen.

Delen: