Goede voorstellen van Onderwijsraad

Goede voorstellen van Onderwijsraad

Door Staf Depla op 9 maart 2010 Delen  

De Onderwijsraad heeft deze week goede voorstellen gepresenteerd om ervoor te zorgen dat elk kind en elke student de kans krijgt om het uiterste uit zichzelf te halen. Zo omarmt de raad eerder door de PvdA gedane voorstellen om te komen tot een dekkend aanbod van zogenoemde kopklassen. Door zo’n tussenjaar worden taalachterstanden weggewerkt en kunnen jongeren wel doorstromen naar het vervolgonderwijs waarvoor zij de capaciteiten en motivatie hebben. Laatbloeiers en leerlingen met achterstanden krijgen zo ook een eerlijke kans.

De Onderwijsraad heeft onderzoek gedaan hoe voorkomen kan worden dat te vroege selectie kinderen kansen ontneemt om hun (verborgen) talenten te ontwikkelen. De raad concludeert dat het niet nodig is het selectiemodel voor de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs voor alle leerlingen uit te stellen.

Ieders talent telt. Gelijke kansen beginnen bij een goede opvoeding en bij de beste scholen.

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte.

Een verbonden samenleving

Eerlijk delen, vast werk, goed wonen, een gezond leven, toegang tot scholing, emancipatie, recht op zeggenschap – het is de rode draad van de sociaaldemocratie in de strijd voor een rechtvaardige wereld.

Lees ons concept-verkiezingsprogramma