Denk mee over het lokale verkiezingsprogramma

Denk mee over het lokale verkiezingsprogramma

Door Hans Spekman op 16 mei 2013 Delen  

Woensdag 19 maart 2014 lijkt ver weg, maar velen van jullie hebben die datum met rood omcirkeld in hun agenda. De gemeenteraadsverkiezingen. Voor de afdelingen breekt een hectische tijd aan: het schrijven van programma’s, het opstellen van kandidatenlijsten, campagnes voorbereiden. Er wordt weer de nodige tijd en energie van velen van jullie gevraagd. En dit keer doen we het niet alleen: we vragen alle inwoners mee te denken over het verkiezingsprogramma.

Ik kan met trots melden dat Breda en Rotterdam het spits afbijten. Deze afdelingen lanceren vandaag een website waarop alle inwoners van hun gemeente de komende maand mee kunnen denken over het PvdA-verkiezingsprogramma. Het is voor het eerst dat alle inwoners, dus ook niet-leden, op deze manier lokaal invloed hebben op een verkiezingsprogramma. Andere afdelingen, zoals Bussum en Hollands Kroon, volgen binnenkort met een eigen versie.

Ik ben zeer voorstander van dit initiatief, waaraan tientallen afdelingen van de PvdA mee doen. Omdat inwoners vaak goede ideeën hebben en soms met oplossingen komen voor een probleem waar we nog niet eerder aan gedacht hebben. Maar ook omdat je de bewoners sneller en eerder betrekt bij de politiek.

Net als bij de lokale voorverkiezingen die we dit najaar in vier gemeenten houden, zullen ook niet-leden die wel met de PvdA sympathiseren hun zegje kunnen doen. Wie weet trekken we een aantal mensen over de streep en maken we ze lid. Want de doelstelling van 100.000 leden staat nog altijd overeind. Ik kom nog altijd graag met een appeltaart langs bij mensen die tien nieuwe leden of meer hebben geworven.

Delen: