De voettocht van Jan

De voettocht van Jan

Door De Redactie op 3 februari 2011 Delen  

De komende twee jaar gaat Jan Schuurman-Hess twee dagen per week het land in. Te voet het land door, elke donderdag en vrijdag, om te luisteren en te noteren, om het verhaal van de sociaal-democratie springlevend maken, om nieuwe woorden te vinden. Samen met de Wiardi Beckman Stichting doet hij verslag van zijn tocht op www.voettochtvanjan.nl. Vandaag gaat Jan van start.

Van huis uit (Kats) zal hij wandelen via Goes, overnachten in Kapelle en vrijdag eindigen in Rilland. Onderweg spreekt hij vertrouwelijk met werknemers van een groot centrum voor geestelijke gezondheidszorg. En vrijdag heeft hij een gesprek met boer en benzinepomphouder Wim van Gorsel, over hoe je een bijdrage kunt leveren aan vernieuwing in de landbouw in combinatie met de zorg voor het milieu.

Te voet en welgemoed gaat Jan daarom de komende twee jaar, twee dagen per week het land door om onderweg naar mensen te luisteren en met hen te praten. Want wat is de werkelijkheid van en achter de economische wereldorde voor de mensen in Nederland? Hoe wordt de solidariteit georganiseerd, tegen de achtergrond van een terugtredende overheid en een verzelfstandigde of geprivatiseerde publieke ruimte? Hoe organiseer je de gemeenschap, van het gezin tot de straat, van zelfstandige tot werknemer, van patiënt tot consument? Wat zijn de dromen en verwachtingen van eenvoudige, onbekende mensen, van jong en oud, rijk en arm, in de stad en op het land? En hoe bereiden zij zich voor op de toekomst? Die vragen komen onderweg aan bod tijdens ontmoetingen, gesprekken en debatten. Toevallig of goed georganiseerd.

Tijdens de voettocht zal Jan bij gelegenheid vergezeld worden door gasten; politici, bijzondere of gewone mensen. Maar vaak ook zal hij worden geleid door onverwachte ontmoetingen. De voettocht van Jan is voor alles een interactief, digitaal project. Iedereen kan echt mee doen: doe voorstellen, kom met ideeën, onthullingen, met kritiek, met nieuws en met dromen… en wandel mee wanneer dat kan.

Jan is ook te volgen op twitter >
Naar Jans website >

Delen: