De paden op, de lanen in

De paden op, de lanen in

Door Hans Spekman op 22 november 2012 Delen  

Aanstaande zaterdag gaan we weer massaal canvassen. Vrijwilligers, raads-, Staten- en Kamerleden in meer dan 80 afdelingen gaan buurten in om te horen wat er speelt. Deze waardevolle gesprekken geven inzicht in welke problemen er leven en hoe effectief de bedachte oplossingen daarvoor zijn.

Soms gaan ze over een onveilig kruispunt vlak naast een lagere school. Een andere keer over zwerfafval dat niet vaak genoeg wordt opgeruimd. Ditmaal zal ongetwijfeld het onlangs afgesloten regeerakkoord vaak het gespreksonderwerp zijn. En dat is maar goed ook.

Voor de Partij van de Arbeid staat voorop dat plannen uitpakken zoals ze zijn bedoeld: gericht op kansen bieden en eerlijk delen. Helaas zal lang niet altijd de theorie van de tekentafel passen op de praktijk van de straat. Juist dáárom kiezen wij ervoor deze straten op te gaan om te zien hoe de kabinetsplannen uitpakken.

Tijdens mijn campagne voor het partijvoorzitterschap, nu een jaar geleden, heb ik aangegeven de PvdA sterker te willen maken op straat. Daar zijn waar het gebeurt, daar gaat het mij om. In het afgelopen jaar hebben we daarin een goede slag gemaakt, zowel binnen als buiten verkiezingstijd. In de maanden voor 12 september spraken we meer dan 1 miljoen kiezers persoonlijk. De komende tijd gaan we op die ingeslagen weg verder.

De uitdaging die voor ons ligt is om deze kracht verder te versterken. Meer ombudsteams, meer leden, meer ideeën die werken aan een sterker en socialere straat, buurt en stad. Vooruit, met flinke pas!

Delen: