De Ledenraad van 28 augustus

De Ledenraad van 28 augustus

Bij de PvdA ledenraad krijgen alle leden een persoonlijke stemcode die is gekoppeld aan het lidmaatschapsnummer. Hiermee kan digitaal worden gestemd. Dit is in aanloop naar de ledenraad bij één persoon misgegaan.

Als een lid onverhoopt geen stemcode heeft ontvangen, of deze is kwijtgeraakt, kan een stemcode worden opgevraagd. Dat is gisteren ook door verschillende leden gedaan. Daarbij worden altijd controlevragen gesteld om te verifiëren of iemand daadwerkelijk lid is en een stem mag uitbrengen.

Bij de ledenraad van 28 augustus heeft één persoon aangegeven een stemcode te hebben opgevraagd en ontvangen, terwijl deze persoon geen lid was. Dit heeft kunnen gebeuren omdat bij de persoon in kwestie geen controlevragen zijn gesteld of geen gegevens vermeld waren. Dit had uiteraard wel gemoeten.

Het partijbureau heeft hierna onderzoek gedaan naar alle op het laatste moment opgevraagde stemcodes. Daaruit blijkt dat er in één geval geen controlevragen zijn gesteld alvorens de stemcode werd verstrekt.

Er is dus sprake van één onjuist verstrekte stemcode. Of deze persoon mee heeft gestemd is onbekend. In totaal hebben ruim 3000 PvdA-leden meegestemd tijdens de Ledenraad van 28 augustus.

Delen:

We kunnen #NietZonderJou

Word actief in ons landelijke bel-team.

Doe mee