De doorrekening van ons plan voor Nederland: het kan eerlijker en fatsoenlijker

De doorrekening van ons plan voor Nederland: het kan eerlijker en fatsoenlijker

Door Henk Nijboer op 1 maart 2021 Delen  

Nederland is toe aan een andere, eerlijkere, koers. En de doorrekening van het CPB laat zien dat dat ook kan.

Met ons plan voor Nederland krijgen veel mensen in ons land meer te besteden, daalt de werkloosheid en is er minder ongelijkheid. Daarnaast investeren we fors in onderwijs, zorg en extra betaalbare woningen. En ons plan laat zien dat de klimaatdoelen kunnen worden gehaald, met schone energie en een eerlijke bijdrage van grote vervuilers.

De coronacrisis laat zien hoe de dingen die ons aan het hart gaan zijn scheefgegroeid. Goede en liefdevolle zorg is niet voor iedereen beschikbaar en betaalbaar. Een fijne woning is voor velen onbereikbaar geworden. Goed betaald krijgen voor goed werk is niet langer de standaard. En de kwaliteit van onderwijs staat onder druk. De doorrekening van alle verkiezingsprogramma’s laat zien dat het een keuze is om hier wat aan te doen. We kunnen kiezen voor een eerlijke toekomst.

Onze keuzes:

Meer werk en een beter inkomen

Met ons plan helpen we 100.000 mensen extra aan het werk. De werkloosheid daalt een vol procentpunt. Natuurlijk zijn deze cijfers nu onzekerder dan ooit. Mensen die hun baan dreigen te verliezen worden daarom met een werkgarantie naar een andere baan begeleid en niet aan hun lot overgelaten. Zo blijft werk behouden en voorkomen we dat mensen thuis komen te zitten met een uitkering. Het minimumloon stijgt met een forse stap naar 13 euro in 2025, met als doel dit vervolgens verder te verhogen naar 14 euro. En anders dan bij andere partijen gaat dit niet koste van mensen die geen werk hebben, want de AOW en de bijstand stijgen mee. De verdeeldheid in ons land neemt al toe, die moeten we niet vergroten. Zo gaan werkenden, uitkeringsgerechtigden en ouderen er allemaal stevig op vooruit.

Delen:
Maak het verschil - doneer nu voor de campagne!

We kunnen #NietZonderJou

Meld je aan en maak het verschil!

Doe mee