De aanhouder wint

bezuiniging arbeidsongeschikten geschrapt

De aanhouder wint

Door Gijs van Dijk op 20 december 2018 Delen  

De keiharde bezuiniging op toekomstige arbeidsongeschikten is geschrapt!

Wij hebben met vele anderen vanaf het verschijnen van het regeerakkoord strijd gevoerd tegen het asociale plan een kwart miljard te bezuinigen op chronisch zieken en arbeidsongeschikten. Dat is goed nieuws. Je moet zeker zijn van hulp als je pech hebt in het leven. Goed dat het kabinet eindelijk luistert naar de honderden mensen die onze petitie onderschreven, naar de FNV en naar het gezond verstand.

Als je ziek wordt, wil je zeker zijn van steun bij pech. Een sociaal land kiest voor een menselijke benadering van zieke mensen. Nu deze bezuiniging van tafel is, is het van belang om voor vertrouwen in plaats van wantrouwen te kiezen.

Een sociaal land kiest voor een menselijke benadering van zieke mensen.

Een auto-ongeluk, bedrijfsongeval of een herseninfarct. Natuurlijk hoop je dit niet mee te maken. Maar het kan ons allemaal overkomen. Wat je dan wilt is beter worden. En wat je dan nodig hebt is steun. Het laatste wat je dan wilt, is je zorgen hoeven te maken over je inkomen, of je nog wel in je huis kunt blijven wonen en of je de energierekening nog wel kunt betalen. Wij kiezen voor vertrouwen in mensen. Erken iemand zijn beperking, geef die persoon de tijd en bied professionele begeleiding. Daarmee herstel je eerder en kan je weer vooruit denken.

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid