Compenseer extra reiskosten student

Compenseer extra reiskosten student

Door Tanja Jadnanansing op 2 augustus 2012 Delen  

De Partij van de Arbeid roept de Kunduz-coalitie op de extra reiskosten die studenten deze zomer maken als gevolg van de langstudeerboete te vergoeden. Deze boete gaat op 1 september in, waardoor veel studenten nog deze maand hun studie proberen af te ronden. Door de zomerstop van de OV-studentenkaart moeten zij echter zelf betalen om naar universiteit, hogeschool of stageadres te komen.

Een maand geleden probeerde ik de rest van de Tweede Kamer zover te krijgen dat de invoering van de langstudeerboete werd uitgesteld tot na de verkiezingen, zodat een nieuw kabinet hem kan afschaffen. De VVD en D66 kozen er voor om de boete toch door te zetten. De student die daardoor gepakt wordt draait nu ook nog eens op voor zijn eigen reiskosten. Die kosten vergoeden is wel het minste wat de Kunduz-coalitie kan doen.

Deze stapeling van maatregelen grenst aan onbehoorlijk bestuur. Als je als D66 en overige Kunduz-partijen van studenten eist dat ze deze zomer alles op alles zetten om hun studie af te maken – op straffe van een forse boete – moet je ze niet ook nog eens laten opdraaien voor de extra reiskosten.