Help de bouwsector met een lagere btw

Help de bouwsector met een lagere btw

Door Ed Groot op 19 juni 2012 Delen  

De Partij van de Arbeid wil de bouw uit het slop trekken. Ik stel voor het btw-tarief op huizenonderhoud te verlagen van 19% naar 6%. Hierdoor komen er meer opdrachten en werkgelegenheid in de bouw, terwijl het afschaffen van de hypotheekrenteaftrek voor starters uit het Kunduz-akkoord de woningmarkt juist verder op slot zet.

De bouwsector is hard getroffen door de crisis en veel bouwvakkers komen op straat te staan. De verlaging van de btw voor renovatie en herstel van woningen betalen we door de verpakkingsbelasting te behouden en de grondwaterbelasting voor grote bedrijven weer in te voeren.

Vandaag voer ik in de Tweede Kamer het debat over de belastingmaatregelen uit het Kunduz-akkoord. Wij vinden dat het akkoord te weinig doet om de Nederlandse economie te laten groeien en de werkgelegenheid op peil te houden. De politiek gevoelige voorstellen zoals de afschaffing van de onbelaste reiskostenvergoeding en de aanpassing van de hypotheekrenteaftrek heeft de regering nog niet eens naar de Kamer durven sturen.

We debatteren dus over een onvolledig belastingpakket, wat nog helemaal kan veranderen na de verkiezingen van 12 september.

Delen: