Blij met voortzetting LHBT-voorlichting

Blij met voortzetting LHBT-voorlichting

Blij met voortzetting LHBT-voorlichting
Foto Shutterstock / Aleksandar Stojkovic

Door Keklik Yücel op 2 april 2015 Delen  

Iedereen moet de vrijheid voelen zichzelf te kunnen zijn en om lief te hebben wij hij of zij wil. Ik ben dan ook blij dat ons pleidooi om Gay Straight Alliances van het COC te continueren, brede steun heeft gekregen in de Kamer. De Gay Straight Alliance is een bewezen effectieve methode van lhbt-voorlichting op scholen. De Minister voor Emancipatie heeft vandaag de kamer toegezegd om zich hiervoor in te zetten en te zoeken naar middelen om het initiatief te financieren.

Gelijkheid is voor de PvdA één van de pijlers van onze samenleving: gelijkheid tussen mannen en vrouwen, maar ook gelijkheid tussen hetero’s en LHBT’ers. Iedereen moet in vrijheid en gelijkwaardigheid kunnen leven, ongeacht afkomst, geslacht of geaardheid.

Iedereen moet in ons land de vrijheid kunnen voelen zichzelf te zijn en de vrijheid hebben om lief te hebben. Daarom hecht de PvdA ook erg veel waarde aan voorlichting op scholen. De PvdA vindt het zeer verontrustend dat LHBT jongeren vaker spijbelen, verslaafd zijn en andere sociale en psychische problemen ervaren dan hun leeftijdsgenoten. Dit is iets wat de PvdA niet kan accepteren. We moeten harder werken aan de acceptatie van LHBT jongeren en zorgen dat school ook voor hen een veilige omgeving is. Het is daarom belangrijk dat scholen werken met bewezen methodes.

Daarom heeft de PvdA vandaag een motie ingediend waarin we de minister verzoeken de Gay-Straight Alliance op scholen te continueren, ook na 2015. Met zulke stappen zorgen we ervoor dat uiteindelijk iedereen in ons land zich vrij voelt om zichzelf te zijn en lief te hebben. Binnen welke gemeenschap of school dan ook.