Blij met steun voor kinderasielwet

Blij met steun voor kinderasielwet

Door Sharon Dijksma op 23 mei 2012 Delen  

De Partij van de Arbeid en ChristenUnie hebben naar aanleiding van de kwestie rond Mauro voorgesteld om alle kinderen die in een vergelijkbare positie zitten asiel te verlenen. Ons initiatiefwetsvoorstel is sindsdien onderwerp van discussie en de tegenstanders proberen tevergeefs argumenten te verzinnen die het voorstel onderuit halen. EĆ©n van de verhalen is dat het zou gaan om duizenden jongeren. Inmiddels kan dat argument naar het rijk der fabelen worden verwezen.

Defence for Children en Unicef Nederland hebben door middel van een beroep op de Wet Openbaarheid Bestuur cijfers van minister Leers losgepeuterd op basis waarvan een eerste schatting kan worden gemaakt om hoeveel kinderen het precies gaat. Beide organisaties vermoeden dat de groep zo’n 500 jonge asielzoekers betreft.

Ondertussen roepen beide maatschappelijke organisaties de Tweede Kamer op om niet langer kinderen uit te zetten nu de regering demissionair is en de kinderasielwet nog door de Kamer moet worden behandeld.

Wij zijn ontzettend blij met deze steun van Defence for Children en Unicef. Net zo blij als met de steun van 81 gemeenteraadsfracties van het CDA die zich openlijk achter onze initiatiefwet hebben geschaard. Nu maar hopen dat het landelijke CDA zich hierdoor laat overtuigen.