Blij met afspraken treinverbinding België

Blij met afspraken treinverbinding België

Door Duco Hoogland op 4 december 2012 Delen  

De Partij van de Arbeid is blij met de gemaakte afspraken over de treinverbinding tussen Nederland en België. De trein tussen Amsterdam en Brussel blijft rijden tegen een redelijke prijs en op het traject Breda-Antwerpen komt een snelle verbinding tot stand. Dat betekent dat de trein toegankelijk blijft voor reizigers die op het openbaar vervoer zijn aangewezen. Daarnaast blijft de trein een goed alternatief voor de auto.

De verbinding met Brabant is geregeld door een snelle trein van Breda naar Antwerpen zonder toeslag. Deze trein gaat echter pas in april rijden. Tot die tijd moet er goed alternatief vervoer komen. In welke vorm dan ook zal dit tijdelijk overlast geven voor het verkeer tussen Breda en Antwerpen.

Vanuit Den Haag naar Brussel is de winst in reistijd 35 minuten. Wel moeten reizigers in Rotterdam overstappen. Dat is voor de PvdA acceptabel. Het blijft mogelijk om op de stations Arnhem, Utrecht, Amsterdam, Schiphol, Rotterdam, Breda en Den Haag kaartjes te kopen aan het loket. Voor abonnementhouders is het mogelijk de Fyra te blijven gebruiken tegen een kleine toeslag.

Na 11 jaar gesteggel is er nu duidelijkheid. We blijven meekijken of de verbinding soepel verloopt, toegankelijk is voor de reizigers en betaalbaar blijft.