Bezoek van Ed Miliband

Bezoek van Ed Miliband

Door Diederik Samsom op 21 februari 2013 Delen  

Woensdag kreeg ik bezoek van Ed Miliband, de leider van het Britse Labour. We zijn van dezelfde generatie. En we hebben ons beiden in onze vorige functie hard gemaakt voor duurzame energie en een beter klimaatbeleid. Hij als staatssecretaris in de regering van Tony Blair en Gordon Brown, en ik als Tweede Kamerlid.

We hebben vooral gesproken over de economische en politieke situatie in Europa. Hoe krijgen we de economie weer aan de gang, hoe bestrijden we de groeiende werkloosheid, wat kunnen we doen om jongeren weer perspectief op een betere toekomst te bieden?

Het antwoord op die vragen is voor progressieve politici in ieder geval niet: minder Europese samenwerking. De problemen waar we met zijn allen gezamenlijk in terecht zijn gekomen, lossen we echt niet ieder voor zich op.

Samen met Miliband en andere Europese sociaaldemocratische leiders, zoals de Duitse SPD-lijsttrekker Peer Steinbrück, de Franse president François Hollande en de Deense premier Helle Thorning-Schmidt werken we aan een gezamenlijke sociaaldemocratische agenda voor economische groei in Europa.