Kroonorde van België voor Timmermans

Kroonorde van België voor Timmermans

Door De Redactie op 17 december 2010 Delen  

De Belgische ambassadeur in Nederland heeft donderdag Frans Timmermans de versierselen uitgereikt die horen bij de Kroonorde van België. Tweede Kamerlid en oud-staatssecretaris Timmermans is door Koning Albert II benoemd tot Grootofficier in de Kroonorde. In zijn toespraak zei ambassadeur Luc Carbonez dat de PvdA’er gedurende vele jaren een grote bijdrage heeft geleverd aan de Europese samenwerking en aan de versterking van de bilaterale relatie tussen België en Nederland. Hij noemde daarbij met name de inspanningen om te komen tot het Verdrag van Lissabon en het initiatief om de grensoverschrijdende samenwerking tussen België en Nederland op een hoger plan te tillen.

Verder sprak hij waardering uit voor de versterking van de relatie op cultureel gebied met België, Vlaanderen en de Franstalige en Duitstalige gemeenschappen die onder impuls van Timmermans tot stand is gekomen.

Delen:

Laat je emailadres achter en blijf op de hoogte.

Een verbonden samenleving

Eerlijk delen, vast werk, goed wonen, een gezond leven, toegang tot scholing, emancipatie, recht op zeggenschap – het is de rode draad van de sociaaldemocratie in de strijd voor een rechtvaardige wereld.

Lees ons concept-verkiezingsprogramma