Belastingplan: meer banen en meer geld in de portemonnee

Belastingplan: meer banen en meer geld in de portemonnee

Belastingplan: meer banen en meer geld in de portemonnee

Door Ed Groot op 8 december 2015 Delen  

Meer banen, meer koopkracht en vergroening. Dat was de inzet van de PvdA bij dit belastingplan. En dat is gelukt. Werkenden gaan er flink op vooruit, en lagere inkomens profiteren meer dan de hogere inkomens. De PvdA is dan ook tevreden dat het kabinet een meerderheid heeft gevonden in zowel de Tweede als de Eerste Kamer.

Met dit belastingplan kan Nederland weer vooruit. Miljoenen huishoudens zullen er honderden euro’s op vooruit gaan. Er komt een rechtvaardiger belasting op vermogen. 90% van de spaarders gaat minder belasting betalen, mensen met heel veel vermogen meer. Kleinschalige opwekking van energie met zonnepanelen en windmolens wordt aantrekkelijker en eenvoudiger. De kinderopvang wordt een stuk goedkoper. Het wordt voor werkgevers goedkoper om mensen in dienst te nemen. En belastingontwijking wordt eindelijk hard aangepakt.

Dit belastingplan zal het economische herstel een flinke extra zet in de rug geven. Dat is hard nodig want de werkloosheid is nog steeds veel te hoog en het wordt nu tijd dat mensen iets terug zien voor de offers die van hen zijn gevraagd. De politieke verdeeldheid maakte het moeilijk om het Belastingplan door zowel de Tweede als de Eerste Kamer te krijgen. We zijn blij dat dit nu toch is gelukt.

Wil jij weten wat het belastingplan jou gaat opleveren? Klik dan hier >