Als je je mensen niet op 1 zet, geven ze jou een 4

Als je je mensen niet op 1 zet, geven ze jou een 4

Door John Kerstens op 5 april 2019 Delen  

Een 4. Dat is het rapportcijfer dat de mannen en vrouwen van de krijgsmacht hun minister en staatssecretaris, van Defensie dus, geven.

Een 4. Voor bewindspersonen die in het eerste stuk dat ze aan de Kamer overhandigden, de Defensienota, ‘de mensen op één’ zetten. Op papier, want in de praktijk worden die mooie woorden niet waargemaakt. Sterker nog: sinds die term is geïntroduceerd (en mensen steeds het tegendeel ervaren) verlaten meer militairen het leger dan daarvóór.

Onder meer omdat ze al meer dan een jaar wachten op een goede cao. Maar na heel lang steggelen, een beroerd bod dat door iedereen naar de prullenbak is verwezen en allerlei rechtszaken ligt er nog niets. Dat kan zo niet langer.

In onze eigen tegenbegroting vorig najaar, maar ook in onze recent gepresenteerde plannen trekt de PvdA extra geld uit voor betere salarissen voor de mannen en vrouwen van onze krijgsmacht. Want dat verdienen ze. En is ook hard nodig.

Gistermiddag was ik daarover bij BNR. Wat ik daar zei, onder meer over de noodzaak èn mogelijkheden van een goede cao, kun je hieronder terugluisteren.

👉🏽Klik hier voor het geluidsfragment op BNR 

 

 

 

Delen:

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word nu lid