Alle PvdA’ers Europa in

Alle PvdA’ers Europa in

Door Paul Tang op 5 november 2013 Delen  

Zoals heel veel PvdA’ers ben ik met veel plezier actief in de partij. Op buurtbezoek (‘canvassen’) bijvoorbeeld, een grote inspiratiebron voor iedereen die zich bezighoudt met politiek. Maar ook was ik het afgelopen jaar voorzitter van de verkiezingsprogrammacommissie van mijn afdeling. Een lokaal verkiezingsprogramma, weliswaar voor een internationale stad, waarbij je vooral bezig bent met de vraagstukken in de buurt. Maar soms ook zeker met een Europese dimensie: Amsterdam heeft Europa’s derde luchthaven, een belangrijke bron van werkgelegenheid.

En zo zijn vele partijgenoten actief in hun afdeling. In het ombudsteam, het afdelingsbestuur. Soms als volksvertegenwoordiger. Lokaal, in de Provinciale Staten, of zelfs in de Tweede Kamer. Maar niet allemaal altijd even bewust bezig met Europa. En dat is niet gek, want daarvoor moeten we Europa eerst weer de PvdA intrekken. Hier doe ik tien concrete voorstellen voor.

Europa dichterbij brengen, is een opgave voor iedereen in de PvdA die met Europa bezig is. En wie dat (nog) niet is, moet Europa in! Ik stel daarom voor dat alle PvdA-politici, landelijk en lokaal, worden uitgenodigd om in de komende termijn minstens één keer het Europarlement te bezoeken. Met een verzoek, vraag of voorstel. Zo houden we Brussel niet meer op afstand, maar komt Europa dichtbij de mensen.