Agenten verdienen een beter salaris

Agenten verdienen een beter salaris

Foto PvdA

Door Attje Kuiken op 26 januari 2018 Delen  

Je voelt je pas echt thuis als het veilig is in je buurt.

Zodat je zeker bent dat je ’s avonds veilig over straat kunt. Of veilig naar een voetbalwedstrijd kan gaan. Politiemensen zorgen voor die veiligheid. Zij doen ontzettend zwaar en belangrijk werk voor de samenleving en verdienen meer waardering en een beter salaris.

Politiemensen zorgen voor die veiligheid.

Vandaag verstuurden de minister en de korpschef echter een brief waarin ze van politiemensen nog meer inzet en flexibiliteit vragen. En geld voor betere salarissen is er niet. Daar kan ik echt boos om worden. De werkdruk bij de politie is al zo hoog, en werken bij de politie is geen vetpot. Uit de brief spreekt weinig waardering voor het moeilijke werk dat agenten doen. Werk waar we als samenleving best wat meer voor mogen overhebben.

Tijdens Prinsjesdag zei premier Rutte dat nu het beter gaat met Nederland iedereen erop vooruit moet gaan. Hij riep de werkgevers op de lonen te verhogen. De overheid is echter de grootste werkgever van het land. Ik zou zeggen: begin bij jezelf! Begin bij een beter salaris voor agenten, maar ook voor verpleegkundigen, leraren, militairen. Al die mensen die voor de samenleving werken.

Begin bij een beter salaris voor agenten, maar ook voor verpleegkundigen, leraren, militairen.

Na jaren waarin het slecht ging met Nederland is er nu geld over. Maar het kabinet van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie maakt geen extra geld vrij voor de mensen die belangrijk werk doen voor ons allemaal. Wel trekken ze de portemonnee voor miljardencadeaus aan multinationals en buitenlandse aandeelhouders. Dat moet en kan anders!