Afrekenen met oplichters in de incassobranche

Afrekenen met oplichters in de incassobranche

Foto Shutterstock / Twin Design

Door Henk Nijboer op 18 januari 2017 Delen  

Er moet voor eens en altijd een einde komen aan foute praktijken in de incasso- en deurwaardersbranche. Vandaag werd bekend dat deurwaarderskantoor BSR klanten bedonderde door dubbele kosten in rekening te brengen. Afschuwelijk om te zien dat mensen met schulden op zo’n manier geld afgetroggeld wordt. Zij verdienen onze bescherming. BSR (nota bene met de slogan: betrouwbaar, sterk en rechtvaardig) bestaat uit laaielichters met een totaal gebrek aan moraal. De slachtoffers moeten dan ook snel hun geld terugkrijgen.

De PvdA zet zich al langer in om een einde te maken aan de wanpraktijken in deze sector. Samen met de ChristenUnie diende collega Keklik Yücel in juli 2016 een wetsvoorstel in. Dit voorstel moet zo snel mogelijk worden aangenomen. We willen de incassokosten beperken tot een maximumbedrag, foute praktijken in de sector waaronder intimidatie aanpakken en we willen hard optreden tegen misstanden. En we stellen een toezichthouder aan die stevige boetes kan uitdelen als incassobureaus zich niet aan de regels houden. Zo rekenen we af met de dubieuze moraal in de incassomarkt.

De PvdA wil de verziekte sector gezond maken, zodat weer op een normale en verantwoorde manier wordt omgegaan met schulden. En om mensen de kans te geven op een eerlijke en verantwoorde manier hun schulden af te lossen opdat ze hun normale leven weer kunnen oppakken. Dat moet het uitgangspunt zijn van de incassosector.

Sluit je aan

Blijf niet aan de zijlijn staan. Laten we samen een Nederland bouwen waar iedereen trots op kan zijn.

Ik doe mee

Blijf op de hoogte!

Ontvang de laatste ontwikkelingen rondom dit plan via onze nieuwsbrief over Werk en Sociale zekerheid.