Aandacht voor onderbezetting in de zorg

Aandacht voor onderbezetting in de zorg

Door Agnes Wolbert op 17 september 2010 Delen  

Onderbezetting in de zorg veroorzaakt flinke problemen. Helaas is het een groeiend probleem. NU91, de beroepsorganisatie van verpleegkundigen, ontving deze zomer 1135 meldingen van onderbezetting in zorginstellingen. Ik maak me hierover al langer zorgen en hoop dat de minister die zorgen deelt.

Uiteindelijk zijn de cliënten en het personeel hiervan de dupe. Ik ken ook instellingen waar men van onderbezetting in de vakanties geen last heeft.  Meestal is het een kwestie van goed organiseren, familie en verwanten betrekken bij het zoeken naar alternatieven. De meeste mensen doen dat graag en voelen zich verantwoordelijk voor  het vinden van goede oplossingen. Daarom heb ik de minister vragen gesteld.

Ik wil allereerst van de minister weten of een tekort aan zorgpersoneel (in de zomermaanden) een structureel en landelijk probleem is. Onderbezetting is zeer risicovol. Het leidt ertoe dat cliënten van zorginstellingen niet de zorg ontvangen die nodig is. Bovendien raakt  het weinige zorgpersoneel dat er wel is, snel overbelast. De cliënten en het personeel verdienen een team op volle sterkte.

Het grote aantal meldingen van onderbezetting in de zomermaanden is niet los te zien van de groeiende vraag naar personeel. Daarom zou ik graag zien dat er dringend bekeken wordt welke maatregelen er te nemen zijn. Ik ben vooral erg benieuwd  naar de oplossingen die de zorginstellingen zelf aandragen. Daarom heb ik de minister gevraagd hoe zorginstellingen bezettingsproblemen zelf op vangen en welke praktijkvoorbeelden hiervan bekend zijn. Het lijkt me een goede zaak dat de minister andere instellingen aanspoort hiervan te leren.

Delen: