Zeker zijn van tijd voor je kind

Zeker zijn van tijd voor je kind

Door Gijs van Dijk op 16 februari 2018 Delen  

De komst van een kind is een van mooiste dingen in het leven. Bij elk moment wil je aanwezig zijn. Je wilt er zeker van zijn dat je je kind kan zien opgroeien en als ouder ervoor zorgen dat je kind een goede start krijgt. Vaders of partners moeten nu vaak na twee dagen weer aan het werk en missen hierdoor belangrijke momenten bij het opgroeien van hun kind.

Werkgevers en werknemers in de SER  stellen nu in hun advies voor om zes weken betaald ouderschapsverlof in te voeren. Dit is meer dan de vijf weken die dit kabinet  voorstelt. Een goede eerste stap dus. Maar als we er zeker van willen zijn dat vaders en partners echt een belangrijke rol in de opvoeding kunnen vervullen dan moet dit wat mij betreft minimaal drie maanden zijn. Hiermee kunnen zorg en werk voor beide ouders beter samen gaan.

Het ouderschapsverlof moet betaald worden door de overheid.

Nu moeten vaders vaak al na twee dagen weer aan het werk. Het werk roept en er moet brood op de plank komen. Zomaar verlof opnemen nemen is niet te betalen. Daarom moet het ouderschapsverlof betaald worden door de overheid. Dit zorgt ervoor dat iedereen, ongeacht het inkomen, ouderschapsverlof kan opnemen. Dit is goed voor het kind, het versterkt de band met de vader, zorgt voor een betere verdeling werk en thuis en biedt betere kansen voor de moeder om terug te keren naar haar baan. Op deze manier kunnen vaders en partners er zeker van dat ze hun kind zien opgroeien.

 

Delen:
word lid

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid

Blijf op de hoogte!

Ontvang de laatste ontwikkelingen rondom dit plan via onze nieuwsbrief over Werk en Sociale zekerheid.