14.000 banen extra behouden voor huishoudelijk hulp

14.000 banen extra behouden voor huishoudelijk hulp

14.000 banen extra behouden voor huishoudelijk hulp

Door Otwin van Dijk op 3 oktober 2014 Delen  

De Partij van de Arbeid wil dat het kabinet er alles aan doet om zo veel mogelijk banen voor de zorg te behouden. Daarom heeft de PvdA gepleit voor een huishoudelijkehulptoelage . De overheid betaalt met de toelage een flink deel van het uurtarief van een huishoudelijke hulp mee. Met deze toelage behouden 14.000 huishoudelijke hulpen hun baan en houden mensen de mogelijkheid om betaalbare en goede huishoudelijke hulp te krijgen.

Er verandert veel in de zorg. Dat is niet voor niets. We willen de zorg persoonlijker maken, met meer ruimte voor vakmensen. De veranderingen hebben gevolgen voor de inhoud van het werk en het aantal banen. De PvdA wil dat het kabinet hierbij niet toekijkt, maar er bovenop zit. We moeten er alles aan doen de zorg beter te maken en tegelijkertijd zoveel mogelijk werk te behouden.

De huishoudelijkehulptoelage betekent een volwaardige rechtspositie voor mensen die werken als huishoudelijke hulp. Een echte baan in loondienst. Het kabinet heeft hier eerder 75 miljoen euro voor uitgetrokken. Mede door onze inzet is daar voor 2015 nog eens 40 miljoen extra bijgekomen. En met succes: 14.000 huishoudelijke hulpen kunnen hun baan behouden. Zo werken we aan betere zorg en bieden we tegelijkertijd houvast aan medewerkers in de zorg.