1 miljoen

1 miljoen

1 miljoen
Foto Flickr / PvdA

Door Hans Spekman op 12 maart 2014 Delen  

Deze week hebben wij een magische mijlpaal in deze campagne weten te bereiken: inmiddels hebben we meer dan 1 miljoen mensen persoonlijk gesproken over onze plannen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daarmee hebben we onze doelstelling van 750.000 gesprekken met nog een week te gaan al ruimschoots gehaald. Dankzij alle vrijwilligers en kandidaten die zich al maanden inzetten voor deze campagne. Hulde aan eenieder van jullie. Maar daarmee zijn we er nog niet.

Onze partij zet deze laatste week een extra tandje bij. Vrijwilligers en (kandidaat)volksvertegenwoordigers gaan tot aan het sluiten van de stembussen opnieuw deur na deur langs om kiezers te overtuigen van onze boodschap voor een betere gemeente. Dat het helpt liet Leeuwarden in november zien, waar vrijwilligers op de verkiezingsdag zelf tot in de avond bleven aanbellen om mensen te bewegen naar de stembus te gaan. Ondanks een lagere opkomst wonnen wij een zetel.

En we zijn vandaag begonnen met de PvdA Roodtrip, een bustour die de komende dagen langs vele dorpen en steden in Nederland voert om kiezers op te roepen woensdag 19 maart te gaan stemmen. Onze partijgenoten beten vandaag het spits af in het noorden. Volg de Roodtrip en kijk of je de komende dagen in een van de steden kunt aansluiten.

Zelf reis ik deze dagen ook kriskras door het land om afdelingen te ondersteunen. Ik was de afgelopen dagen in Rotterdam-Charlois, Wageningen, Rucphen, Bergen op Zoom en ga vrijdag onder meer naar Groningen, Menterwolde, Veendam en Pekela. Zaterdag sluit ik aan bij Diederik Samsom tijdens een grote rally in Rotterdam.

En in al die gesprekken die ik voer komt steeds weer deze vraag naar voren: Willen we een gedeelde stad, zoals rechtse partijen als VVD en D66 met hun voorstellen om onder meer het aantal sociale huurwoningen te halveren, waardoor straks binnensteden alleen nog maar voor de ‘happy few’ bereikbaar zijn? Of willen we één stad voor iedereen, waar we niemand aan de kant laten staan en waar iedereen het beste uit zich kan halen? De gemeente kan daarin het verschil maken.

Nog ruim zeven dagen. Ik wens alle vrijwilligers en kandidaten ontzettend veel succes. Op een goede uitslag!

Delen: