Acties

Maak van het minimumloon een #EerlijkLoon

26 januari 2021 door Lilianne Ploumen in Werk en Economie

Van je salaris moet je kunnen leven. Schoonmakers, winkelpersoneel en vele anderen verdienen beter. Maak van het minimumloon een #EerlijkLoon. Doe mee en teken de petitie!

Lees verder

Met onze initiatiefwet komt een einde aan extreme huurstijgingen

26 januari 2021 door Henk Nijboer in Wonen

Alles gaat nu anders. Maar één ding blijft hetzelfde: de jaarlijkse huurverhoging. Met onze initiatiefwet komt een einde aan extreme huurstijgingen.

Lees verder

#RedDeCultuur

8 oktober 2020 in Onderwijs

Kunst en cultuur zijn van onschatbare waarde voor de samenleving. Cultuur definieert wie wij zijn. Teken de steunverklaring en doe mee!

Lees verder

Factcheck: waarom stemmen de coalitiepartijen tegen meer waardering voor zorgmedewerkers?

17 juni 2020 door De Redactie in Zorg en Welzijn

Waarom stemmen de coalitiepartijen tegen meer waardering voor zorgmedewerkers? Wij zochten uit of hun argumenten kloppen of niet.

Lees verder

Rode familie

18 mei 2020

Of je nou een familiemens bent, of niet. Of je alleen de bruiloften afloopt, of elk verjaardagsfeest. Die rooie familie krijg je op de koop toe. Maar dat is  deel van de charme.

Lees verder

Bepaal mee

18 mei 2020

Mee bepalen – ‘Ik heb heel veel om dankbaar voor te zijn, je moet je ervoor in zetten dat dat voor anderen ook bereikbaar is. – Lodewijk Asscher’ Onze ledendemocratie is uniek. Daar zijn we bijzonder trots op. Als lid kun je echt invloed uitoefenen op de koers van de partij. Daarbij telt jouw stem

Lees verder

Denk mee

18 mei 2020

Meedenken – Via verschillende kanalen voeren we je mee in de dilemma’s van deze tijd. De politieke actualiteiten en de maatschappelijke vergezichten. Via onze socials, nieuwsbrieven, website maar ook ons ledenblad – dat gewoon nog ouderwets op de mat bezorgd wordt – krijg je de achtergronden bij het nieuws. Ontdek, waarvoor wij ons van dag

Lees verder

Nijmegen 4: sporen van kracht

12 juni 2019

De Wijkfabriek is een nieuwe naam voor een buurtcentrum, of gemeenschapshuis. Je kunt er vergaderen, koffie drinken, of een klein concert geven, een cursus volgen of gewoon maar ‘een soepie doen’, bij wijze van spreken.

Lees verder

Nijmegen 2: over de Waal

12 juni 2019

We fietsen door de wijken die net buiten het oude stadscentrum aan het begin van de twintigste eeuw werden gebouwd, voor arbeiders en welgestelde burgers, via de oudste winkelstraat van het land, in westelijke richting.

Lees verder

Nijmegen 1: de NS-fietsenstalling

12 juni 2019

Het verhaal van de tocht door Nijmegen begint onder het station, in de fietsenstalling.

Lees verder

Buiten spel. Terwijl je aan het spelen bent….

1 mei 2019

Eerder, na aankomst in Doetinchem ontmoette ik drie ZZp-ers twee vrouwen en een heer van middelbare leeftijd, die in een hippe commerciële bedrijfsruimte elkaar op gezette tijden ontmoeten. Alle drie hopen ze een volaardig inkomen te verwerven, met trainingen en coaching. De een met het accent op leefstijl, de ander op het gebied van ‘de

Lees verder

In de sociale werkplaats

1 mei 2019

De sociale werkplaats is veranderd van karakter sinds het beleid tijdens het VVD-CDA kabinet met de steun van de PVV werd gewijzigd. Het rechtse kabinet maakte op 21 april 2011 de sociale werkplaatsen op de schop zouden gaan. Van de 100.000 mensen die daar werkten zouden er 70.000 worden ontslagen en op eigen kracht een

Lees verder