Partijbestuur draagt Lilianne Ploumen voor als lijsttrekker

Partijbestuur draagt Lilianne Ploumen voor als lijsttrekker

Trots en verheugd draagt het partijbestuur Lilianne Ploumen voor als eerste vrouwelijke  lijsttrekker in de geschiedenis van de Partij van de Arbeid.

We zijn trots omdat we met Lilianne een lijsttrekker aan Nederland presenteren die onze opdracht in haar haarvaten heeft zitten. Opstaan tegen onrecht - kennis, macht en inkomen spreiden.

Haar persoonlijke geschiedenis en de resultaten die ze boekte vertellen óns verhaal. De dochter van de melkboer uit Maastricht kan uitgroeien tot leider van een beweging die het onrecht dat president Trump aanrichtte ongedaan maakt. Door mensen te verenigen achter een ideaal waar ze in geloven en zich voor in willen zetten.

Dat is precies het type leiderschap wat Nederland nu nodig heeft. Want als we corona in de loop van dit jaar hopelijk achter ons laten en ons oude leven terug krijgen zijn de uitdagingen alleen maar groter geworden. Een betaalbaar huis, liefdevolle zorg, een fijne baan en een overheid waar je op kan rekenen – het is voor veel teveel mensen uit zicht geraakt.

We zijn dan ook verheugd dat Lilianne Ploumen de verantwoordelijkheid op haar schouders wil nemen om als politiek leider te veranderen wat niet deugt, om op te staan tegen ongelijkheid, om een stem te geven aan mensen die doorgaans niet gehoord worden.

De voordracht van het partijbestuur resulteert in een gewijzigde conceptlijst die wordt voorgelegd aan de leden op het congres van zaterdag 23 januari. Daar is het woord aan ons allemaal. Hier vindt u meer informatie over ons congres en de gevolgde procedure door het partijbestuur. In de loop van de week treft u daar het volledige congresprogramma.

Uiteraard betuigen we hier ook onze grote dank aan Lodewijk Asscher die in een moeilijke periode onze partij heeft teruggebracht op een herkenbare sociaaldemocratische koers.

Nadat de leden de lijst hebben bekrachtigd en ons verkiezingsprogramma hebben vastgesteld begint onze campagne. Samen voor een eerlijke toekomst. Sluit je aan! 


Heb jij een vraag?

Ons campagneteam zit voor jou klaar om via de WhatsApp-lijn al jouw vragen te beantwoorden.

Delen:

Word lid van onze partij!

Samen maken we
onze idealen waar

Ja, tijd voor actie!