Zeker zijn dat écht iedereen erop vooruit gaat.

Nibud: PvdA-plan goed voor koopkracht

Nederlanders gaan er met de plannen van de PvdA meer op vooruit dan met het kabinetsbeleid. Dat blijkt uit berekeningen van het Nibud.

Alle groepen gaan er in koopkracht op vooruit. En lagere en middeninkomens gaan er bij de PvdA het meest op vooruit in vergelijking met het kabinetsbeleid. Ook ouderen profiteren van het pakket.

Een oudere met een klein aanvullend pensioen krijgt er bijvoorbeeld €105 euro per maand  bij. Een gezin met een gezamenlijk inkomen van 70.000 €120 euro per maand. En een jongere met een eerste baan kan €70 euro per maand verwachten.

Lagere en middeninkomens gaan er bij de PvdA het meest op vooruit in vergelijking met het kabinetsbeleid.

Dat kan doordat de PvdA onder meer de AOW, de huur toeslag en de zorgtoeslag wil verhogen. Daarnaast wordt de door dit kabinet ingevoerde btw-verhoging op alledaagse boodschappen teruggedraaid en dalen de belastingen voor lagere inkomens, middeninkomens en ouderen.

De PvdA betaalt dit door meer belasting te heffen op grote inkomens en miljonairs.

De PvdA betaalt dit door meer belasting te heffen op grote inkomens en miljonairs. Ook wordt de winstbelasting voor bedrijven niet verlaagd en wordt het belastingvoordeel voor expats afgeschaft.

Delen:

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.

Doe mee en word nu lid!

Word lid