Stemmen vanuit het buitenland

Kiescollege niet-ingezetenen

Stemmen vanuit het buitenland

 

Nieuwe en historische verkiezingen! Stem op de PvdA!

Op 15 maart 2023 mogen voor het eerst Nederlanders buiten Nederland meestemmen voor de Senaat via het Kiescollege Niet-Ingezetenen. Dit is een nieuwe verkiezing die Nederlanders in het buitenland de mogelijkheid geeft om invloed uit te oefenen op de samenstelling van de Eerste Kamer. De PvdA doet mee aan deze nieuwe verkiezingen.

De 1.000.000 Nederlanders buiten Nederland konden zich tot 1 februari eenmalig registreren bij de gemeente Den Haag. Als het goed is, ontving je daarna een stembiljet voor 15 maart om jouw stem uit te brengen.

Ben je niet op tijd geregistreerd voor deze verkiezingen? Doe dat dan alvast voor de volgende, via deze link.

Heb je tips, een netwerk in het buitenland, of gewoon een goed idee hoe we snel in contact komen met Nederlanders in het buitenland? Mail dan campagnecoördinator Tim van Lieshout op [email protected] 

Je mag stemmen als je:

  • Buiten Nederland woont en niet bent ingeschreven in een Nederlandse gemeente
  • De Nederlandse nationaliteit heeft
  • 18 jaar of ouder bent

Registreren kan hier.


De PvdA doet mee met een eigen kandidatenlijst

De Partij van de Arbeid kent reeds sinds haar oprichting een sterke internationale traditie. De PvdA neemt daarom ook met een eigen kandidatenlijst deel aan de verkiezingen voor het Kiescollege Niet-Ingezetenen. Zo oefenen we invloed uit op de samenstelling van de Eerste Kamer, doordat leden van het Kiescollege, net als Provinciale Statenleden, op 30 mei mogen stemmen voor de Eerste Kamer.

En dat is belangrijk. Want dit voorjaar heeft Nederland de keuze wie de grootste wordt in de Eerste Kamer. De huidige coalitie? Of een sterke, gezamenlijke linkse fractie. Onze kandidaten komen uit de hele wereld, en strijden daar op verschillende manieren voor een progressieve, inclusieve maatschappij. Via de wetenschap, het bedrijfsleven en maatschappelijke en internationale organisaties, dragen zij bij aan een wereld die sociaal is voor iedereen.

Delen:

Word lid van onze partij!

Samen maken we
onze idealen waar

Ja, tijd voor actie!