Wat zijn de grootste verschillen tussen PvdA en... SP?

Het is belangrijk dat politieke partijen samenwerken om verstandig beleid te maken. De PvdA heeft altijd oog voor andere partijen die Nederland ook eerlijker en socialer willen maken.

Toch is het bij verkiezingen goed om te weten waar de grootste verschillen zitten. Daarom zetten we die in deze serie uiteen.


PvdA vs SP

De SP is een belangrijke bondgenoot voor de PvdA. We hebben de afgelopen jaren in de oppositie goed en prettig samengewerkt. We hebben gezamenlijk veel initiatief genomen tot wetgeving, en bij de meeste voorstellen trekken we samen op. Toch zijn er een paar belangrijke punten waarop we verschillen:

    • De SP haalt volgens de CPB doorrekening de klimaatdoelen niet. De PvdA vindt het klimaat wel een prioriteit en haalt de doelen wel.
    • De SP houdt te weinig rekening met de staatsschuld, die op de lange termijn enorm oploopt. De PvdA vindt het belangrijk om de rekeningen van nu niet door te schuiven naar onze kinderen, en heeft hier meer oog voor.
    • De SP bezuinigt flink op Defensie. De PvdA wil juist investeren om bij te kunnen dragen aan internationale vredesmissies.

 

Delen:

Deel ons plan voor Nederland

Steun ons en deel onze plannen online! Hier vind je alles om het internet rood te kleuren.

Kleur het internet rood

Bekijk de plannen van de PvdA

De hoogtepunten uit ons verkiezingsprogramma

Klik hier