Wat zijn de grootste verschillen tussen PvdA en... ChristenUnie?

Het is belangrijk dat politieke partijen samenwerken om verstandig beleid te maken. De PvdA heeft altijd oog voor andere partijen die Nederland ook eerlijker en socialer willen maken.

Toch is het bij verkiezingen goed om te weten waar de grootste verschillen zitten. Daarom zetten we die in deze serie uiteen.


PvdA vs ChristenUnie

Als het gaat om opkomen voor mensen die hulp het hardste nodig hebben, dan kunnen wij goed samenwerken met de ChristenUnie. Maar er zijn ook verschillen, bijvoorbeeld op medisch-ethisch vlak. Dit zijn de belangrijkste punten waarop we verschillen:

    • De ChristenUnie wil een verplichte bedenktijd bij abortus. De PvdA vindt dat vrouwen die afweging zelf kunnen maken.
    • De ChristenUnie is ook tegen de abortuspil bij de huisarts beschikbaar maken. De PvdA strijdt hier juist al jaren voor.
    • De ChristenUnie is tegen alle vooruitgang rondom het homohuwelijk of meeroudergezinnen, bijvoorbeeld over de voogdij. De PvdA denkt daar heel anders over.
    • De ChristenUnie vindt dat scholen kinderen mogen weigeren op basis van wat ze geloven, of op wie ze verliefd worden. Dit geldt nu namelijk voor christelijke en islamitische scholen. De PvdA wil dit, via Artikel 23 van de Grondwet, veranderen.
    • De ChristenUnie keek toe terwijl dit kabinet niets deed voor de kinderen die opgroeien in erbarmelijke omstandigheden op Moria. De PvdA wil deze kinderen juist helpen.

 

Delen:

Deel ons plan voor Nederland

Steun ons en deel onze plannen online! Hier vind je alles om het internet rood te kleuren.

Kleur het internet rood

Bekijk de plannen van de PvdA

De hoogtepunten uit ons verkiezingsprogramma

Klik hier