Wat zijn de grootste verschillen tussen PvdA en... CDA?

Het is belangrijk dat politieke partijen samenwerken om verstandig beleid te maken. De PvdA heeft altijd oog voor andere partijen die Nederland ook eerlijker en socialer willen maken.

Toch is het bij verkiezingen goed om te weten waar de grootste verschillen zitten. Daarom zetten we die in deze serie uiteen.


PvdA vs CDA

Het CDA was vroeger een brede volkspartij. Maar onder Wopke Hoekstra kiezen ze voor een hele rechtse koers. Dit zijn de belangrijkste punten waarop we verschillen:

    • Allereerste actie van Wopke Hoekstra als lijsttrekker was de verhoging van het minimumloon uit het CDA-programma schrappen. De PvdA wil het minimumloon juist verhogen.
    • Het CDA wil de WW verkorten. De PvdA wil juist een werkgarantie voor iedereen die in de coronacrisis zijn/haar baan is verloren.
    • Het CDA wil het ontslagrecht versoepelen. De PvdA wil dat vaste banen weer de norm worden, zodat iedereen zekerheid heeft.
    • Het CDA wil dat Nederlanders gaan betalen voor bezoek aan de huisarts. De PvdA maakt een hele andere keus: wij willen de zorgpremie en het eigen risico verlagen.

 

Delen:

Deel ons plan voor Nederland

Steun ons en deel onze plannen online! Hier vind je alles om het internet rood te kleuren.

Kleur het internet rood

Bekijk de plannen van de PvdA

De hoogtepunten uit ons verkiezingsprogramma

Klik hier