Club Noord

Club Noord

Club Noord ondersteunt campagnes, traint, initieert politieke, maatschappelijke acties, traint, voert debat, daagt uit, prikkelt, is er voor alle PvdA-ers uit Noor-Nederland, is er in dorp en stad, voor en door de inwoners van Noord-Nederland. Soms ernstig, vaak vrolijk. Motto: samen is niet alleen.

Club Noord Lezing.

Club Noord organiseert en programmeert elk jaar een lezing over actuele kwesties in zowel Groningen. Drenthe en Friesland. We starten op vrijdag 26 oktober met de Eltjo Rugge-lezing in Groningen. Wethouder en historicus Roeland van der Schaaf over 100 jaar Oosterparkwijk. Verleden, heden en toekomst van deze prachtige volkswijk.

Club Noord Actueel.

Elk maand een actueel debat met maatschappelijke organisaties, verenigingen, deskundigen en geïnteresseerden in het PvdA-Pand te Groningen. De eerste keer over de Miljoenennota en de stand van het land. Op vrijdag 19 oktober openen we het miljoenenbal met kritische analyses en commentaren. Financieel woordvoerder Henk Nijboer trapt af voor een boeiend debat.

Club Noord Training Day.

We bieden een breed scala aan trainingen. Ontwikkel je politieke vaardigheden, leer scherp debatteren, initieer en ondersteun maatschappelijke acties en activiteiten, wees zeker van de juiste campagnestrategie, win de verkiezingen. De trainingen zijn flexibel, staan open voor iedereen, zijn op locatie of in het actiecentrum. We starten op vrijdag 12 oktober (Groningen, Haddingestraat 10, Groningen) met Simon den Haak (campagnestrateeg)en Tjeerd van Dekken (trainer).

Club Noord Strategie.

Alle PvdA-afdelingen (inclusief raadsleden en wethouders) uit het bevingsgebied in de provincie Groningen komen regelmatig bijeen met de betrokken Kamerleden om inhoud, voorstellen en politieke en maatschappelijke acties rond de bevingenproblematiek te bespreken. Ook in Drenthe speelt deze problematiek, Friesland heeft last van zoutwinning (sinkholes als we niet opletten). Dat vergt nauw contact met lokale, provinciale en landelijke volksvertegenwoordigers, contacten met actiegroepen en maatschappelijke organisaties. Inzet is om ook Drenthe en Friesland te begeleiden bij het opzetten van strategisch bijeenkomsten.

Club (om de Noord).

De verkiezingen voor Provinciale Staten staan al bijna voor de deur. Tijd voor gesprek, debat en actie. In Drenthe, Friesland en Groningen organiseren we brede bijeenkomsten om per provincie de politieke en maatschappelijke stand op te maken en vooruit te kijken. Wat moet, wat kan, wat is mogelijk als het gaat om sociaal-economische ontwikkelingen. Data volgen binnenkort.

Club Noord Young & Wild.

Broed- en vindplaats voor alle jongeren uit Noord-Nederland die samen met de JS in de PvdA politieke en maatschappelijke acties willen ontwikkelen, de politieke agenda willen beïnvloeden en bepalen, voor en door jongeren. Young & Wild is nog volop in ontwikkeling.

Club Noord Talkshow.

Conform Club Rood organiseert het actiecentrum drie talkshows op drie plekken in Drenthe, Friesland en Groningen. Verrassende gasten, goede muziek, spannende interviews, dans, cabaret en veel actuele politiek. We trappen af op zaterdag 17 november in Groningen. In combinatie met en grote campagnedag. Uitvalsbasis: het roemruchte Huize Maas, de plek waar ooit The Police, the Sex Pistols en Talking Heads speelden. Tegenwoordig de place to be wanneer je Euosonic/Noorderslag bezoekt, een housefeest wil beleven of wil sjansen op hiphop en urban

Club Noord in actie.

De PvdA is een volkspartij. Eigenlijk en beweging waar een ieder die iets wil, in de knel zit, wil helpen om problemen op te lossen, altijd terecht kan. Dat moeten we niet alleen uitstralen maar vooral doen. Prachtig voorbeeld daarvan komt uit Drenthe en Noord-Nederland. Ons statenlid Peter Zwiers zit zich daar in voor het uitzenden, maken en zingen van piratenmuziek. Met succes. Door de inzet van Peter (en met hem tientallen zendamateurs maar ook Henk Wijngaard)is de piratencultuur opgenomen bij het kenniscentrum Immaterieel Erfgoed. In Nederland. Mooi succes. En succes moet je vieren. Vandaar de eerste, officiële PvdA-sfeeravond. Met geluk op vrijdag 23 november.

Data volgen nog
17 november Sinterklaasactie
24 november toekomst Jeugdzorg

Delen:

Blijf op de hoogte van Club Noord

Ontvang per mail updates over leuke bijeenkomsten en activiteiten van Club Noord.