7 maart, van 16:00 tot 17:00

Voor een land waar vrouwen willen wonen.

Graag nodigen wij jou uit om de dag voor Internationale Vrouwendag online mee te kijken en aan te schuiven bij onze Talkshow. De PvdA heeft een lange geschiedenis met politici die opkomen voor gelijke rechten van vrouwen en mannen. 

  • Suze Groeneweg (1875-1940) was het eerste vrouwelijke Tweede Kamerlid van Nederland, names de SDAP, de voorganger van de PvdA. Ze pleitte voor volksonderwijs en gaf les op een school in Rotterdam.
  • Corry Tendeloo (1897-1956) diende namens de PvdA in 1955 een motie in. Motie-Tendeloo zorgde ervoor dat vrouwen niet langer ontslagen werden nadat zij trouwden. Zij verdient een standbeeld! Hoe? Dat zie je terug in de talkshow!
  • Khadija Arib is de eerste voorzitter van de Tweede Kamer met een dubbele nationaliteit.

Lilianne Ploumen, de eerste vrouwelijke lijsttrekker van de PvdA en oprichter van SheDecides, gaat tijdens de talkshow op 7 maart met inspirerende gasten (worden z.s.m. bekend gemaakt) in gesprek over thema’s als: De loonkloof, Baas in Eigen Buik en de wereld na corona. Daarnaast bespreken we hoe we zien dat dingen zijn scheefgegroeid in Nederland. 

Het moet anders. En samen kunnen we dat. Met ons plan voor Nederland. Zodat we allemaal kunnen rekenen op een eerlijke toekomst. 

De talkshow zal 7 maart vanaf 16:00 uur live uitgezonden worden op deze pagina.

Meld je aan!

Ontvang een reminder voor de talkshow en een uitnodiging voor de Watchparty!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Delen: