Platformwerk: in welke banen?

Platformwerk: in welke banen?

7 september 2018, om 19:30, in The Spring House aan de De Ruijterkade 128, Amsterdam

In heel Europa popt de platformeconomie op. Wat zijn de kansen van platformwerk? Hoe is het als je baas een algoritme is? En hoe pakken we de downsides aan?

Hoog tijd om te kijken hoe ze daar in de landen om ons heen mee omgaan.

Een schoonmaker via Helping, een taxi via Uber en nooit meer koken dankzij Deliveroo. Door heel Europa groeit de platformeconomie. Uber-handig, maar minder fijn voor werknemers. Zij hebben nauwelijks rechten.

Agnes Jongerius zet samen met de Wiardi Beckman Stichting haar tanden in de problemen van de opkomende platformeconomie. Deze avond gaan we in hierover in gesprek met jou en toffe gasten. Hoe is het als je baas een algoritme is? Hoe pakken we de downsides aan? En wat zijn de kansen van platformwerk?

Gasten:

Dennis True – In Denemarken heeft schoonmaakplatform Hilfr als eerste platform ooit een cao afgesloten. Iedereen komt in dienst na de eerste 100 uur werk. Hilfr oprichter Dennis True komt vertellen waarom.

Michael Silberman – In Duitsland worden platformwerkers bijgestaan door… een platform. Michael Silberman van faircrowd.work legt uit hoe zij platforms raten.

Riders Union – In Nederland en Engeland hebben maaltijdbezorgers zichzelf verenigd in de Rider’s Union om voor hun rechten op te komen. Zij vertellen over hun strijd!

Agnes Jongerius (PvdA Europarlementariër) presenteert die avond de lijst met kernvoorwaarden waar goed platformwerk aan moet voldoen.

We sluiten af met een gig van een toffe band!

Discussieer mee, op vrijdagavond 7 september, om 19:30 uur, in The Spring House aan de De Ruijterkade 128, Amsterdam! De voertaal is Engels.

Ik meld me aan voor 7 september

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Delen: