Politieke Ledenraad en lijsttrekkersdebat: Een nieuwe en duurzame economie

Politieke Ledenraad en lijsttrekkersdebat: Een nieuwe en duurzame economie

Foto Shutterstock / Monika Gniot

26 november 2016, van 14:00 tot 17:30, Energy Barn, Zernikelaan 17, Groningen

De Politieke Ledenraad zal geheel in het teken staan van de lijsttrekkersverkiezing en het aansluitende lijsttrekkersdebat. De Politieke Ledenraad vindt plaats van 14:00 – 15:30 uur, het lijsttrekkersdebat vindt plaats van 16:00 – 17:30 uur.

Omdat de LedenKamer open staat voor het indienen van moties en amendementen voor het verkiezingscongres in januari, komen er deze Politieke Ledenraad geen moties aan de orde. Wanneer in de komende tijd dusdanig belangrijke actuele onderwerpen ontstaan die bespreking behoeven, dan zal hier ruimte voor worden gecreëerd op de Politieke ledenraad. Je dient je via onderstaand formulier apart aan te melden voor de Politieke Ledenraad en het debat.

Alle PvdA-leden Ben je nog geen lid? Geen nood.  Lid worden gaat makkelijk en snel via www.pvda.nl/wordlid. bepalen samen wie onze lijsttrekker wordt bij de Tweede Kamerverkiezingen, en daarmee wie de richting van onze toekomst bepaalt. Dat gebeurt tijdens de lijsttrekkersverkiezing van donderdag 24 november tot woensdag 7 december. Tijdens deze verkiezing organiseert de PvdA vier debatten tussen de kandidaten.

Jij bepaalt de toekomst!

De kandidaat-lijsttrekkers debatteren over de toekomst van Nederland op het gebied van duurzame energie, groene economische groei en internationale handel. De PvdA staat voor een economie die enerzijds zorgt voor voldoende werkgelegenheid, maar waarin tegelijkertijd rekening wordt gehouden met milieu en klimaat. Alleen, hoe zorgen we er voor dat de economie blijft groeien en dit tegelijkertijd niet ten koste gaat van het milieu? Daarnaast moeten we in 2050 volledig onafhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Dat is een uitdaging. Hoe versnellen we deze transitie naar een volledig duurzaam en onafhankelijk energiesysteem?

Delen: