Future of Data

Future of Data

22 april 2019, van 19:00 tot 21:15, Tolhuistuin, Amsterdam

Vijf Amerikaanse techgiganten zijn op dit moment de baas over het internet, en meer en meer over de economie. Sluipenderwijs is hun macht toegenomen, ten koste van onze positie als internetgebruiker.

Maar wij als internetgebruiker hebben de macht van de massa. Daarom wordt het tijd dat we ons verenigen om onze rechten te verankeren.

Schrijf samen met Europarlementariër Paul Tang, Mei Li Vos en Lodewijk Asscher, Tessa Wernink namens TADA, de datavakbond en initiatief Public Spaces mee aan een handvest voor datarechten. Kom paasmaandag 22 april, als alle eieren gevonden zijn naar de Tolhuistuin in Amsterdam en praat mee!

Waar? Tolhuistuin in Amsterdam
Wanneer? 19.00 uur tot 21.30 uur

Future of data

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Sprekers
De datavakbond is een groep jonge internetgebruikers die zich verenigd heeft om met techgiganten in gesprek te gaan over hun arbeidsvoorwaarden. Op dit moment verdienen techgiganten namelijk sloten geld met onze data. We zijn dus aan het werk voor Google en Facebook, maar zien daar niets van terug. Hoe kunnen wij als internetgebruikers opkomen voor onze (arbeids-)rechten?

Het initiatief Public Spaces wil mogelijkheden om het publieke domein in de online omgeving te versterken. Want we zijn in onze maatschappij te afhankelijk van commerciële sociale platforms. Om een groot publiek te bereiken moeten publieke organisaties nu gebruik maken van de platforms die zoveel schade berokkenen: Facebook, Instagram, YouTube. Public spaces zoekt daarom naar alternatieven.

Paul Tang zet zich in het Europees Parlement in voor de 99%. De 99% die netjes belasting betaalt, de 99% die geen tijd heeft om zich in ellenlange gebruikersvoorwaarden te verdiepen, de 99% die niet – zoals Google en Facebook – duurbetaalde lobbyisten kan inhuren om regels in hun voordeel aan te passen. Paul zal vertellen hoe het Europees Parlement kan bijdragen aan een eerlijker internet met meer oog voor de rechten van de gebruiker.

Delen: