Denk mee over de Duurzaam Sociale Agenda van de PvdA

14 november 2017, van 19:00 tot 21:00, Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam

Kom op 14 november meedenken over de duurzame sociale agenda van de Partij van de Arbeid. Hoe verduurzamen we op een sociale manier? Steeds meer voegt duurzaam leven ook kwaliteit aan het leven toe, zoals prettigere verwarmde huizen. Of levert het een betekenisvoller leven op voor mensen die het belangrijk vinden om in balans met hun natuurlijke omgeving te leven. Maar dan moet dat wel voor iedereen bereikbaar zijn. Anderzijds is verduurzamen een voorwaarde om in de toekomst de sociaal democratische waarden überhaupt waar te kunnen maken. Des te belangrijker om op zoek te gaan naar opties voor verduurzaming die goed in een sociaal democratische politieke agenda passen.

Een drietal ideeën voor een duurzaam-sociale PvdA zullen gepresenteerd worden en er zal worden bezien of deze passen in de sociaal duurzame agenda van de Partij van de Arbeid:

  • Koolstofdividend: Hoe zorgen we voor minder koolstofuitstoot? Het koolstofdividend zou een oplossing kunnen zijn. Sven Jense komt zijn plan uitleggen. Op LinkedIn ligt hij zijn idee alvast toe: Het Klimaatprobleem Opgelost.
  • Geen reclame voor vlees: Hoe kunnen we de vleesconsumptie verminderen zonder vlees onbetaalbaar te maken? Natascha Kooiman van Smaackmakers komt uitleggen hoe we zonder betutteling van de burger toch tot verminder kunnen komen. Dus geen belastingverhoging of andere verboden, het enige dat hoeft te gebeuren is een verbod op reclame voor vlees.
  • Hoe maken we ook de sociale woningvoorraad duurzaam, zodat iedereen een bijdrage kan leveren aan de energietransitie en duurzaam kan leven? Vanaf 2020 zijn alle nieuwbouwwoningen wettelijk verplicht energieneutraal. Wat te doen met de bestaande woningen en daarbinnen de grote sociale huurvoorraad?

Graag even aanmelden via info@pvdaduurzaam.nl.

Delen: