Democratie tussen hoop en vrees: de autoritaire verleiding

Democratie tussen hoop en vrees: de autoritaire verleiding

31 januari 2020, van 19:30 tot 22:00, Annabel, Rotterdam

Wat is er zo onweerstaanbaar aan de autoritaire verleiding? En wat kunnen wij hiertegen doen? Daarover organiseren we op vrijdag 31 januari in Rotterdam een avond die je niet wilt missen. Met experts en sprekers die voorop durven lopen. Met cabaret van Dolf Jansen. En met een spetterend optreden van de Hongaarse Joci Papai en zijn band.

Zorg dat je erbij bent! Overal zien we ‘m opduiken: de ‘sterke leider’ die de oppositie onderdrukt, rechters opzijschuift en journalisten intimideert. Ook binnen onze eigen Europese Unie, bijvoorbeeld in Hongarije en Polen.

En zelfs in westerse democratieën zien we politieke partijen die flirten met autoritaire ideeën. Zijn onze democratieën daartegen bestand? Blijven we in Europa vrij om onszelf te kunnen zijn? En wat is ons antwoord op die autoritaire verleiding?

Daarover gaat het op vrijdagavond 31 januari. Met onder andere:

  • Inspirerende aftrap van PvdA-leider Lodewijk Asscher.
  • Gastoptreden van Robert Biedron, de eerste openlijk homoseksuele burgemeester en de hoop van progressief Polen bij de presidentsverkiezingen in mei.
  • Optredens van Volkskrant-columnist Sheila Sitalsing, PvdA-Europarlementariër Kati Piri, Spaanse democratie-expert Manuel Muñiz en vele anderen.

Cabaretier Dolf Jansen verzorgt een intermezzo. En heel bijzonder: Hongarije trekt zich dit jaar terug uit het Eurovisiesongfestival, maar Roma-zanger en Songfestivaldeelnemer in 2017 en 2019, komt voor ons wél naar Rotterdam!

Daar wil je dus bij zijn op 31 januari! Meld je hier aan.

 

Delen: