De Afrikadag keert terug op 28 mei 2022!

De Afrikadag keert terug op 28 mei 2022!

Website Afrikadag

28 mei, van 10:00 tot 18:00, Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), Amsterdam


Op 28 mei 2022 is de Afrikadag terug van weggeweest! Na twee jaar waarin de Afrikadag geen doorgang kon vinden, hopen we in mei weer groots uit te pakken met een LIVE Afrikadag. Namens de buitenlandstichting van de PvdA, de Foundation Max van der Stoel (FMS), kijken wij er naar uit om de deuren van het KIT weer te mogen openen.

Hoe verhouden wij ons anno 2022 in Nederland en Europa tot Afrikaanse landen, gemeenschappen en mensen? Hoe bereiken we de noodzakelijke vernieuwing van deze relatie, op basis van gelijkwaardigheid? En wat voor impact heeft bijna twee jaar Covid-19 hierop gehad? Op de 2022 editie van de Afrikadag staan deze vragen centraal.

De dag bestaat uit verschillende politieke en culturele workshops. Deze worden gegeven door vertegenwoordigers van de Afrikaanse diaspora, Ngo’s en andere partners. Tussen de workshops door kun je het beeldschone KIT verkennen en genieten van de inspiratiemarkt.

Ben jij geïnteresseerd in Afrika, internationale samenwerking en/of Nederlands buitenlandbeleid? Dan is deze dag echt iets voor jou! Check onze website voor meer info en blijf op de hoogte via de Facebook, Instagram en Twitter van de FMS. Namens de FMS hopen zoveel mogelijk PvdA’ers te mogen verwelkomen op deze speciale dag!

 

Kaartverkoop start half april. Voor meer informatie, kijk op: https://www.afrikadag.nl/

Delen: