1 mei-vieringen

1 mei-vieringen

1 mei 2017, door heel Nederland

Op maandag 1 mei wordt in de hele wereld de Dag van de Arbeid gevierd. PvdA-afdelingen in het hele land organiseren bijeenkomsten. Hieronder een korte selectie.

Amsterdam – FNV-demonstratie voor meer echte banen

Op 1 mei viert FNV in Amsterdam de strijd voor Echte banen. Kom ook en strijd samen met FNV voor meer Echte banen met genoeg zekerheid, kwaliteit en koopkracht! Onder andere PvdA-lijsttrekker Lodewijk Asscher en Tweede Kamerlid Gijs van Dijk zullen hier met PvdA-leden en –vrijwilligers bij aanwezig zijn.

Programma

  • 13.00 uur verzamelen en opening op Jonas Daniël Meijerplein
  • 14.00 uur start mars naar Museumplein
  • 15.00 uur manifestatie met onder meer de Echte Banenshow, infomarkt, sprekers en muziek

Aanmelden kan hier

Rotterdam – Feestelijke 1 mei viering 2017

In Rotterdam is er een feestelijk programma bestaande uit een herdenking bij het Spiekmanmonument, een diner en een lezing.

Hendrik Spiekman was medeoprichter van de Sociaal Democratische Arbeiders Partij. Zijn strijd voor internationale solidariteit is nog altijd actueel.

Ter herinnering vindt er bij het Spiekmanmonument (Mathenesserdijk 111) een herdenking plaats om 16 uur. Er worden kransen gelegd en Leo Bruijn (fractievoorzitter PvdA Rotterdam) en Lars Klappe (voorzitter Jonge Socialisten Rijnmond) zullen spreken.

De Spiekmanlezing vindt plaats van 20 tot 22 uur bij het restaurant Uit Je Eigen Stad (Marconistraat 39). Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, is uitgenodigd als hoofdspreker. Tijdens zijn lezing zal hij ingaan op de internationale ontwikkeling van de sociaaldemocratie en hedendaagse solidariteit.

Meer informatie en aanmelden kan hier

Den Haag – Haagse 1 mei-viering: ochtenddeel bij Troelstramonument

Zoals elk jaar viert de afdeling Den Haag 1 mei bij het mooie Troelstra Monument aan de Cremerweg (Westbroekpark). Om 11:00 starten we de viering die tot circa 12:00 uur duurt. Hierna drinken we nog wat met elkaar. In de avond is er een pubquiz onder het genot van een hapje en een drankje.

Meer informatie en aanmelden kan hier

Utrecht – 1 Mei Dag van de Arbeid-viering

Op 1 mei viert de PvdA Utrecht traditioneel de dag van de Arbeid samen met zangkoor Stem des Volks en de bewoners van ’t Huis aan de Vecht. Op de dag van de Arbeid delen vrijwilligers van de PvdA Utrecht traditiegetrouw rozen uit aan de oudere leden van de afdeling om met hen stil te staan bij de geschiedenis van de sociaal-democratie.

Meer informatie en aanmelden kan hier

 

Delen: