Strijd tegen belastingontwijking

Strijd tegen belastingontwijking

Steun de petitie

Nederland loopt honderden miljoenen aan belastinginkomsten mis, Europa vele miljarden.

Het is een gevolg van onmacht tegenover internetgiganten als Facebook en Google, door een gedateerd stelsel van winstbelasting kunnen zij doen en laten wat ze willen zonder eerlijk belasting te betalen.

Het nieuwe kabinet heeft geen visie nodig voor een oplossing. Er liggen namelijk al concrete voorstellen. Er moet alleen gekozen worden.

Tien Europese landen hebben zich deze maand al verenigd achter een plan om internetgiganten dáár te belasten waar ze hun winst maken.

Strijd tegen belastingontwijking

Facebook en Google moeten in Nederland belasting betalen

Teken hier de petitie tegen belastingontwijking

Onderzoek onder leiding van Paul Tang toonde aan dat tussen 2013 en 2015 Europese schatkisten zeker vijf miljard euro verloren door de ‘onzichtbaarheid’ van Google en Facebook. Voor Nederland is dit bedrag naar schatting €250 miljoen.

Op dit moment ligt er een voorstel voor het aanpakken van belastingontwijking in Europa. Hierdoor kan een multinational straks niet meer schuiven met winsten tussen vestigingen in verschillende EU-landen, om zo de belastbare basis te verkleinen. Deze hervorming van de winstbelasting is fundamenteel en noodzakelijk. De plannen worden door een aantal landen gesteund, maar dwarsliggers zijn er ook. Ierland, Luxemburg, Malta en ook Nederland hebben zich nog niet uitgesproken. Wij vragen Nederland mee te denken over hoe het stelsel voor winstbelasting eerlijker kan.

Teken de petitie tegen belastingontwijking

Delen: