Her body, she decides

Her body, she decides

Vrouwen hebben het recht om te beslissen of, met wie en wanneer zij kinderen willen.

De Amerikanen hebben gekozen. Met Joe Biden en Kamala Harris in het Witte Huis hebben we een unieke kans om wederom pal te gaan staan voor de gezondheid en levens van miljoenen vrouwen en meisjes in de wereld.

In 2017 draaide Donald Trump met de ‘Global Gag Rule’ de klok jaren terug. Door deze wet geeft de Amerikaanse overheid geen geld meer aan organisaties die in ontwikkelingslanden informatie geven over of toegang geven tot veilige abortus.

De gevolgen zijn desastreus: meer ongeplande zwangerschappen en meer sterfgevallen door onveilige abortussen. Daarom kwamen we in actie. Samen strijden we voor het recht van elke vrouw om zelf te beslissen over haar lichaam en haar leven. She Decides.

Nu hebben we de mogelijkheid om de klok gelijk te zetten met deze tijd. Om zo een definitief einde te maken aan de Global Gag Rule.

Daarom zijn wij deze petitie gestart. Samen brengen we de boodschap over aan Joe Biden en Kamala Harris: sta pal voor het recht van vrouwen om zelf te beslissen over hun lichaam, hun leven.

Delen:

Word lid

Samen kunnen we onze idealen waarmaken. Doe mee!

Word nu lid