Partij van de Arbeid

  • Denk mee

    Denk mee

    Heb jij ideeën over bijvoorbeeld Europa of duurzaamheid, en wil jij je expertise delen? Neem eens een kijkje bij een van onze netwerken.

    Naar onze netwerken >

Oegandese homoactivisten varen mee op boot PvdA tijdens Gaypride

Oegandese homoactivisten varen mee op boot PvdA tijdens Gaypride

 Foto PvdA

Tijdens de Canal Parade van de Amsterdamse Gay Pride op zaterdag 2 augustus varen Oegandese homoactivisten mee op de boot van de PvdA. De PvdA vraagt hiermee, samen met leden van de organisatie Uganda Gay On Move, aandacht voor de zorgwekkende situatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LHBT’s) in het Oost-Afrikaanse land.

Update 1 augustus: Constitutioneel Hof Oeganda verklaart anti-homowet ongeldig. Dat maakt morgen een 'extra mooie dag' op de PvdA-boot. 

lees verder »

Een ziekte zonder medicijn

Ze zijn er nog: ziektes zonder vaccin of medicijn. Ebola is zo’n ziekte. Verschillende Afrikaanse landen worden al bijna 40 jaar geplaagd door Ebola-epidemieën. Eenmaal besmet is de kans op overlijden meer dan 50 procent. De ergste epidemie ooit waart nu door verschillende West-Afrikaanse landen: Guinee, Sierra-Leone en Liberia. Ik wil dat Nederland actief bijdraagt aan oplossingen, op de korte en lange termijn. Er moet voldoende geld zijn om de ziekte te bestrijden en om een vaccin te ontwikkelen.

lees verder »

Onderzoek mensenrechtenschendingen Gaza

De Partij van de Arbeid maakt zich grote zorgen over de escalatie van geweld in Gaza. Het dodental is inmiddels de macabere grens van 1000 gepasseerd, waaronder veel burgers, vrouwen en kinderen. De internationale gemeenschap dient maximale druk op strijdende partijen uit te oefenen om tot een onmiddellijk staakt-het-vuren te komen en moet mogelijke schendingen van mensenrechten onderzoeken.

lees verder »

Meld je aan voor de Den Uyl-leergang

Meld je aan voor de Den Uyl-leergang

In oktober 2014 start de tweede editie van de Den Uyl-leergang. De Den Uyl-leergang is een leergang voor PvdA toptalent; mensen die de ambitie en potentie hebben voor een landelijke politieke functie. De leergang duurt tot juli 2015 en zal bestaan uit verschillende bijeenkomsten, een stage en excursies. Partijgenoten die willen deelnemen aan de Den Uyl-leergang kunnen zich aanmelden.

lees verder »

Willem Witteveen overleden

Willem Witteveen overleden

Foto Flickr / PvdA

Met grote verslagenheid hebben wij gisteren gekeken naar de beelden van de vliegramp in Oekraïne. Vandaag bereikte ons daarnaast nog het onthutsende nieuws dat bij de vliegramp van gistermiddag ook een zeer betrokken partijgenoot is omgekomen. Willem Witteveen, lid van de PvdA-fractie van de Eerste Kamer, was met zijn vrouw en dochter aan boord van het toestel.

Lees het in memoriam >

lees verder »